OliveMagazine

Τάρτα με Πουρέ Πατάτας σύγκλινο και τυρί

Τάρτα με Πουρέ Πατάτας σύγκλινο και τυρί

Μερίδες:Για μια φόρμα για τάρτα
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο έτοιμη ζύμη τάρτας ή σφολιάτα
  • 1 συσκευασία Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 100ml γάλα εβαπορέ
  • 400ml νερό
  • 150γρ. γραβιέρα Κρήτης χοντροτριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 αβγό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε ελάχιστο νερό, το κρεμμύδι και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθούν και να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Προσθέτετε το λάδι και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη.

Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με το νερό και το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Προσθέτετε όλο σχεδόν το τριμμένο τυρί, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το περισσότερο σχοινόπρασο, ανάλογο αλατοπίπερο και το λιωμένο βούτυρο. Τέλος ενσωματώνετε το αβγό ανακατεύοντας ζωηρά τον πουρέ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στρώνετε με τη ζύμη τάρτας τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας για τάρτα. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει και τρυπάτε παντού με πιρούνι.

Αδειάζετε μέσα το μίγμα του Πουρέ Πατάτας και από πάνω προσθέτετε το ψιλοκομμένο σύγκλινο, πιέζοντας ελαφρά να ενσωματωθεί στον πουρέ. Πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε και ψήνετε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να σταθεροποιηθεί η γέμιση.

Ξεφουρνίζετε την τάρτα και αφήνετε να κρυώσει 5 λεπτά πριν τη σερβίρετε προσθέτοντας λίγο ακόμη ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr