OliveMagazine

Τάρτα με πράσα, μπέικον, πουρέ πατάτας και τυρί

Τάρτα με πράσα, μπέικον, πουρέ πατάτας και τυρί

Μερίδες:7-8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο έτοιμη ζύμη τάρτας ή κουρού
  • 1 συσκευασία Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 100ml γάλα εβαπορέ
  • 400ml νερό
  • 1 φλιτζάνι κασέρι χοντροτριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 αβγό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 πράσα
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε ελάχιστο νερό, το κρεμμύδι και το πράσο και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθούν και να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Προσθέτετε το λάδι, το μπέικον και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη. Ανακατεύετε μέσα τον μαϊντανό, εκτός φωτιάς.

Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με το νερό και το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Προσθέτετε όλο σχεδόν το τριμμένο τυρί, ανάλογο αλατοπίπερο και το λιωμένο βούτυρο. Τέλος ενσωματώνετε το αβγό ανακατεύοντας ζωηρά τον πουρέ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους βαθμούς. Στρώνετε με τη ζύμη τάρτας τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας για τάρτα. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει και τρυπάτε παντού με πιρούνι.

Αδειάζετε μέσα το μίγμα με τα πράσα και το μπέικον που ετοιμάσατε και σκεπάζετε με τον Πουρέ Πατάτας.

Πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε και ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να σταθεροποιηθεί η γέμιση. Ξεφουρνίζετε την τάρτα και αφήνετε να κρυώσει 5 λεπτά πριν τη σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr