OliveMagazine

Τάρτα με σαρδέλες

Τάρτα με σαρδέλες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:60'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 800γρ. σαρδέλες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κολοκυθάκια, σε κύβους
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπερίτσα καυτερή
  • 1 φλιτζάνι ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
  • 3-4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • θυμάρι ή ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις σαρδέλες από το κεφάλι και τα εντόσθια και αφαιρείτε τη ραχοκοκαλιά χωρίς να τις χωρίσετε στα δύο.

Αλείφετε με ελαιόλαδο μια φόρμα για τάρτες και απλώνετε τις μισές σαρδέλες στον πάτο ακτινωτά και με το δέρμα τους προς τα κάτω.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνετε σε τηγάνι τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, την πιπερίτσα, τις ελιές και το θυμάρι για 15 λεπτά. Αλατίζετε τα υλικά, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και τα αφήνετε να κρυώσουν. Κατόπιν τα ανακατεύετε με τη φρυγανιά και την παρμεζάνα.

Απλώνετε το μίγμα πάνω από τις σαρδέλες. Σκεπάζετε με τις υπόλοιπες σαρδέλες, πάλι ακτινωτά, αλλά με το δέρμα τους προς τα πάνω. Πασπαλίζετε με λίγη ακόμα τριμμένη φρυγανιά, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε την τάρτα στο φούρνο για 15 λεπτά. Σερβίρετε την τάρτα χλιαρή.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο