OliveMagazine

Τάρτα με σαρδελάκια του κουτιού

Τάρτα με σαρδελάκια του κουτιού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 αβγά
  • 50ml γάλα
  • 120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 200γρ. σαρδέλες του κουτιού σε σάλτσα ντομάτας
  • 1 ματσάκι μικρό μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το αλεύρι και το τυρί. Προσθέτετε στο μίγμα τις σαρδέλες με τη σάλτσα τους και τον μαϊντανό.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια ταρτιέρα και αδειάζετε ομοιόμορφα το μείγμα στη βάση της. Ψήνετε για 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει η ζύμη.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Αντί για σαρδέλες μπορείτε να βάλετε τόνο ή σκουμπρί σε σάλτσα ντομάτα. Από αρώματα, βάζετε ό,τι σας βρίσκεται. Εκτός από τον μαϊντανό, ταιριάζει ο ξερός και ο φρέσκος βασιλικός, το ξερό ή φρέσκο θυμάρι και η ρίγανη, η ματζουράνα, αλλά και ο ξερός δυόσμος.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr