OliveMagazine

Τάρτα με τραχανά, φρέσκα κρεμμυδάκια, μυρωδικά και φέτα

Τάρτα με τραχανά, φρέσκα κρεμμυδάκια, μυρωδικά και φέτα

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμη κουρού ή έτοιμη ζύμη για τάρτα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας ξινό τραχανά Βλάχα
  • 4 αβγά
  • 250γρ. φέτα
  • 150γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 150γρ. γραβιέρα γλυκιά (Νάξου ή Τήνου), τριμμένη
  • ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο (μόνο τα φύλλα) ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 220ml γάλα
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι, ελάχιστο αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190οC, στις αντιστάσεις πάνω κάτω ή στους 200οC, στον αέρα.

Στρώνετε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψάκι για τάρτες και με πιρούνι κάνετε τρύπες στην επιφάνειά της. Βάζετε στο κέντρο ένα κομμάτι χαρτί φούρνου να καλύπτει τη ζύμη και γεμίζετε την επιφάνεια με ρύζι και την βάζετε στο φούρνο για 10 με 15 λεπτά ίσα ίσα να σφίξει.

Αφαιρείτε το ρύζι και τη λαδόκολλα. Αφήνετε την ταρτιέρα στην άκρη.

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τον τραχανά σε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Σε μια λεκάνη ρίχνετε τα αβγά και τα χτυπάτε καλά. Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα το κασέρι, τη γραβιέρα, το δυόσμο, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια με τον τραχανά, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.

Σκορπάτε τη φέτα στην ταρτιέρα, αδειάζετε μέσα το μίγμα της γέμισης και στρώνετε. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια της τάρτας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr