Διαδικασία
Λαδώνετε τη φόρμα της τάρτας και απλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύπτει τα τοιχώματα.
Βράζετε τις φακές σε άφθονο αλατισμένο νερό με τη δάφνη και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε, πετάτε τη δάφνη και το κρεμμύδι και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180˚C. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια που έχετε κόψει σε φετούλες μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλατοπίπερο και το μαϊντανό, ανακατεύετε και αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά.
Απλώνετε τις φακές στη φόρμα ομοιόμορφα και πάνω τους στρώνετε τα μανιτάρια. Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, προσθέτετε και το τυρί και απλώνετε το μίγμα πάνω στα μανιτάρια. Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και σερβίρετε.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή