OliveMagazine

Τάρτα με φρέσκα τυριά, αγκινάρες και μυρωδικά

Τάρτα με φρέσκα τυριά, αγκινάρες και μυρωδικά

Μερίδες:για μία ταρτιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 4 καρδιές αγκινάρας ζεματισμένες και κομμένες σε φέτες
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες (μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5 κλαδάκια δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 250γρ. τυρί μανούρι λιωμένο με πιρούνι
  • 250γρ. μυζήθρα λιωμένη με πιρούνι
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.

Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε το μανούρι, τη μυζήθρα, το γιαούρτι, τα αβγά, τον άνηθο, το δυόσμο και ανάλογο αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να γίνουν ενιαίο μίγμα.

Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26εκ. και στρώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά της με τη σφολιάτα. Την τρυπάτε με πιρούνι και την προψήνετε για 10 λεπτά.

Τη βγάζετε από το φούρνο και ρίχνετε μέσα τη γέμιση. Ισιώνετε με κουτάλι και τοποθετείτε από πάνω τα κομμάτια της αγκινάρας.

Πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα και ολοκληρώνετε το ψήσιμο στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.

Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή, κόβοντας σε κομμάτια και πασπαλίζοντας με επιπλέον άνηθο ψιλοκομμένο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο