OliveMagazine

Τάρτα με ψητά λαχανικά

Τάρτα με ψητά λαχανικά

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμης κουρού ή τάρτας (έτοιμο)
  • 1 κρόκο αβγού χτυπημένο με λίγο νερό
  • λίγο σουσάμι
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα
  • 3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη)
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κολοκυθάκια
  • 200γρ. ντοματίνια
  • 150γρ. κεφαλογραβιέρα, σε κύβους
  • βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ρίγανη
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγετε σε μακρόστενο φύλλο και καλύπτετε με αυτό τον πάτο και τα τοιχώματα μιας μακρόστενης ταρτιέρας ή ενός χαμηλού ταψιού. Τρυπάτε τη ζύμη με ένα πιρούνι, τη σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ρίχνετε από πάνω μερικά φασόλια. Με ένα πινέλο αλείφετε τις άκρες της με τον κρόκο και πασπαλίζετε με το σουσάμι ώστε να κολλήσει.

Την ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και πετάτε τα φασόλια.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: Καθαρίζετε τα λαχανικά, κόβετε τις πιπεριές και τη μελιτζάνα σε λεπτές λωρίδες, και τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Αλατίζετε και μαρινάρετε τα κομμένα λαχανικά σε λίγο ελαιόλαδο για μισή ώρα. Κατόπιν τα ψήνετε στο γκριλ ή στο μαντέμι μέχρι να μαλακώσουν.

Ψήνετε τα ντοματίνια σε δυνατό φούρνο για 10 λεπτά. Τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα λαχανικά, προσθέτετε το τυρί και πασπαλίζετε με τα μυρωδικά.

Γεμίζετε την τάρτα με το μίγμα των λαχανικών και ψήνετε στους 200°C για 10 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε την τάρτα χλιαρή.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr