OliveMagazine

Τάρτα με ψητές μελιτζάνες και φέτα

Τάρτα με ψητές μελιτζάνες και φέτα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:60'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμη για τάρτα στρογγυλή ή μακρόστενη, έτοιμη
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες, μεγάλες
  • 2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
  • 2 ντομάτες ώριμες, σφιχτές
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και στεγνώνετε τις μελιτζάνες. Τις ψήνετε ολόκληρες από όλες τις πλευρές σε μαντέμι ή στο γκριλ μέχρι να καεί η φλούδα τους και να μαλακώσουν. Τις καθαρίζετε από τη φλούδα και τους σπόρους και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Τοποθετείτε τη ζύμη της τάρτας σε βουτυρωμένο ταψί ανάλογου μεγέθους καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά του και την προψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά αφού πρώτα την καλύψετε σχολαστικά με ένα κομμάτι λαδόκολλας και ρίξετε πάνω του φασόλια ή φακές. Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και ψήνετε τη ζύμη για 10 λεπτά ακόμη. Την αφήνετε να κρυώσει.

Ανεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C. Στο μεταξύ ψιλοκόβετε τις μελιτζάνες, τις αλατοπιπερώνετε και τις απλώνετε πάνω στην τάρτα. Κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες και τις τοποθετείτε πάνω από τις μελιτζάνες. Αλατίζετε ελαφρά, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σκορπίζετε από πάνω τη φέτα. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να λιώσει η φέτα. Ξεφουρνίζετε την τάρτα, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε την τάρτα αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr