OliveMagazine

Τάρτα σε ποτήρι με crumble λεμόνι και γιαούρτι κόκκινων φρούτων

Τάρτα σε ποτήρι με crumble λεμόνι και γιαούρτι κόκκινων φρούτων

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το crumble

  • 100γρ. βούτυρο 82%
  • 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100γρ. πούδρα φουντουκιού ή αμυγδάλου
  • 100γρ. αλεύρι 55%
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Για το γιαούρτι κόκκινων φρούτων

  • 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150γρ. φράουλες φρέσκες και κεράσια ξεκουκουτσωμένα
  • 70γρ. ζάχαρη άχνη
  • φράουλες και κεράσια για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Ετοιμάζετε το crumble: Βάζετε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα. Λίγο πριν τα υλικά γίνουν μια μάζα σταματάτε το ανακάτεμα.

Απλώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί, στη συνέχεια, απλώνετε το crumble και το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Αφού ψηθεί το αφήνετε να κρυώσει, το μοιράζετε σε ποτηράκια της αρεσκείας σας.

Ετοιμάζετε το γιαούρτι κόκκινων φρούτων: Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί. Έπειτα, με σακούλα ζαχαροπλαστικής σερβίρετε στα ποτηράκια με το crumble και τέλος γαρνίρετε με φρέσκες, ψιλοκομμένες φράουλες και κεράσια.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr