OliveMagazine

Τάρτα σφολιάτας με πικάντικο κιμά

Τάρτα σφολιάτας με πικάντικο κιμά

Μερίδες:1 μεσαία τάρτα
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 5 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
  • 2 ντομάτες μέτριες, κομμένες σε φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο τον τρίφτη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
  • 1 νεροπότηρο ντομάτα κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτ. γλυκού φυλλαράκια βασιλικού ξερά
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει.

Σβήνετε με το λευκό κρασί, ανακατεύετε καλά και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον ξερό βασιλικό, το φύλλο δάφνης, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί.

Τότε ρίχνετε μέσα τα ντοματάκια κονκασέ και τον πελτέ. Ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε τον κιμά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του και να στεγνώσει. Αφήνετε τον κιμά να κρυώσει κι ανακατεύετε μέσα το τυρί κρέμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε μια φόρμα τάρτας απλώνετε το φύλλο της έτοιμης σφολιάτας. Το πιέζετε με τα δάχτυλά σας για να σκεπαστούν ο πάτος της φόρμας και τα τοιχώματα. Ό,τι περισσέψει το κόβετε, στη συνέχεια τρυπάτε καλά τον πάτο της σφολιάτας μ’ ένα πιρούνι και απλώνετε από πάνω μια λαδόκολλα ελαφρά βρεγμένη με νεράκι.

Βάζετε μερικά φασόλια για να μη φουσκώσει η σφολιάτα και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου. Βγάζετε τη μισοψημένη σφολιάτα, πετάτε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και στη συνέχεια τη γεμίζετε με το μίγμα του κιμά.

Στρώνετε την επιφάνεια της γέμισης καλά και απλώνετε από πάνω τις φέτες της ντομάτας. Βάζετε ξανά την τάρτα στο φούρνο και την ψήνετε για περίπου 20 λεπτά ακόμη στους 170°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη της. Σερβίρετε την τάρτα ζεστή.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr