OliveMagazine

Τάρτα τατέν με ανανά

Τάρτα τατέν με ανανά

Μερίδες:για μια ταρτιέρα διαμ. 23εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος κομμένο σε κυβάκια + 50γρ. επιπλέον για το ταψάκι
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκο αβγού
  • λίγο παγωμένο νερό
  • Για τη γέμιση

  • κονσέρβα Ανανά (Pineapple slices in syrup) DEL MONTE
  • 50γρ. ζάχαρη καστανή
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε καλά μια ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό ταψάκι διαμ. 24εκ. και πασπαλίζετε με τη μισή καστανή ζάχαρη. Στραγγίζετε τον ανανά από το χυμό τουκαι τοποθετείτε τις ροδέλες στο ταψάκι. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη και βάζετε το ταψάκι στο φούρνο.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη ζύμη της τάρτας. Κρατάτε λίγο αλεύρι στην άκρη και βάζετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσαρμόζετε το φτερό στο μίξερ και χτυπάτε τα υλικά στη μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι που έχετε κρατήσει και όταν ενσωματωθεί σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα.

Την τοποθετείτε ανάμεσα σε δυο κομμάτια λαδόκολλας, την πατάτε με την παλάμη σας να ανοίξει λίγο και με τον πλάστη την ανοίγετε σε λεπτή ζύμη σε διάμετρο 1-2 δάχτυλα μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας.

Βγάζετε την ταρτιέρα από το φούρνο, ξεκολλάτε το πάνω χαρτί από τη ζύμη, την αναποδογυρίζετε πάνω από τις ροδέλες του ανανά και προσεκτικά αφαιρείτε και το δεύτερο χαρτί. Σκεπάζετε τις ροδέλες ανανά με τη ζύμη και σπρώχνετε τις άκρες της ζύμης να τις κλείσουν μέσα τους. Τρυπάτε με ένα πιρούνι τη ζύμη παντού και ξαναβάζετε την τάρτα στο φούρνο. Ψήνετε για 35-40 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και η τάρτα σας.

Ξεφουρνίζετε την τάρτα και την αναποδογυρίζετε μετά από 3 λεπτά σε πιατέλα. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr