OliveMagazine

Τάρτα τατέν πεπονιού με μαυροδάφνη

Τάρτα τατέν πεπονιού με μαυροδάφνη

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πεπόνι στρογγυλό, όχι πολύ ώριμο
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού μαυροδάφνη
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. μέλι λεβάντας
  • 1 στρογγυλό φύλλο σφολιάτας
  • λίγα βατόμουρα για τη διακόσμηση
  • λίγη σαντιγί, για τη διακόσμηση
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβουμε το πεπόνι στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους. Ξεφλουδίζουμε και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε το πεπόνι σε ένα μπολ με τη μαυροδάφνη. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε για 15΄ μέχρι να μαριναριστεί καλά και να πάρει τη γεύση της μαυροδάφνης.

Σε ένα ζεστό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ροδίζουμε τις στραγγισμένες φέτες πεπονιού από όλες τις πλευρές σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Βγάζουμε τις φέτες σε ένα πιάτο, ρίχνουμε στο σκεύος τη μαυροδάφνη της μαρινάδας μαζί με τη ζάχαρη και συμπυκνώνουμε σε ελαφριά καραμέλα. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε μια γυάλινη στρογγυλή ταρτιέρα, ρίχνουμε την καραμέλα και στο εσωτερικό και τις άκρες του σκεύους τοποθετούμε τις φέτες πεπονιού. Απλώνουμε τη ζύμη σφολιάτας πάνω από τις φέτες πεπονιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα για περίπου 25΄- 35΄.

Μόλις βγάλουμε την τάρτα μας από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 5΄, έπειτα την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε με βατόμουρα και σαντιγί.

Tips

Αν βρείτε, χρησιμοποιήστε το ισπανικό κίτρινο πεπόνι. Είναι πιο ενδιαφέρον γευστικά και με καλύτερη απόδοση στο τηγάνι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο