OliveMagazine

Ταλιάτα με βαλσαμικό ξίδι με μέλι

Ταλιάτα με βαλσαμικό ξίδι με μέλι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 800γρ. περίπου κιλότο μοσχαρίσιο, σε κομμάτι μακρόστενο και όσο γίνεται πιο λεπτό
  • ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ένα κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 6-7 κουτ. σούπας Βαλσαμικό Ξίδι με Μέλι ΠΑΝ
  • αλάτι, μπόλικο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πασπαλίζετε καλά με μπόλικο πιπέρι το μοσχάρι.

Αλείφετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, τρίβετε την επιφάνειά του με 2 σκελίδες σκόρδο και το βάζετε σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Βάζετε στο τηγάνι ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και το κρέας το οποίο ψήνετε για 8 λεπτά από τη μία πλευρά και 6 λεπτά από την άλλη. Το απομακρύνετε από τη φωτιά και το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο.

Ρίχνετε στο τηγάνι το βαλσαμικό ξίδι με μέλι και 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύετε με τους χυμούς του κρέατος και βράζετε για 2 λεπτά.

Ξετυλίγετε και αλατίζετε καλά το κρέας, το κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες με πολύ κοφτερό ή ηλεκτρικό μαχαίρι (σαν χοντρές φέτες ζαμπόν), τις περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr