OliveMagazine

Ταλιατέλες με γαλοπούλα και ντομάτα

Ταλιατέλες με γαλοπούλα και ντομάτα

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο ταλιατέλες ή λαζανάκι
  • 1 φιλέτο από στήθος γαλοπούλας, σε φιλετάκια
  • 12 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • ½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη + επιπλέον για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε στη φωτιά ένα βαθύ και ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί πολύ καλά και στη συνέχεια ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και τη γαλοπούλα. Σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και προσθέτετε το σκόρδο.

Τα δουλεύετε για λίγο μαζί και προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, τον μαϊντανό και ανάλογο αλατοπίπερο. Μετά από 2 λεπτά ρίχνετε το κρασί και βράζετε το φαγητό μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα.

Βράζετε μέσα σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε (κρατάτε λίγο από νερό που έβρασαν) και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τη γαλοπούλα. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί και λίγο από το νερό που κρατήσατε ώστε να αραιώσει λίγο η σάλτσα.

Αφού πάρει μια βράση το φαγητό, το μοιράζετε σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Συνοδεύετε με επιπλέον τριμμένο τυρί.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr