OliveMagazine

Ταλιατέλες με χταπόδι, ελιές και κάππαρη

Ταλιατέλες με χταπόδι, ελιές και κάππαρη

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. ταλιατέλες
  • 1 χταπόδι μέτριο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • ½ κιλό ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 10 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε και πλένετε καλά το χταπόδι. Το βράζετε στο ζουμί του σε χαμηλή φωτιά, μαζί με το ξίδι, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει.

Βγάζετε το χταπόδι από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε ροδέλες.

Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στις συσκευασία.

Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε την κάππαρη και το χταπόδι. Ρίχνετε σταδιακά το κρασί, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις ελιές και αφήνετε να βράσουν για 6-7 λεπτά. Προσθέτετε τον μαϊντανό.

Ρίχνετε στο τηγάνι τις ταλιατέλες και ανακατεύετε ελαφρά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Τina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr