OliveMagazine

Ταραμάς σε δύο εκδοχές

Ταραμάς σε δύο εκδοχές

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τον ταραμά με σιρόπι ροδιού

  • 150γρ. ταραμά λευκό
  • 300γρ. ψωμί μπαγιάτικο ζυγισμένο χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
  • 1 κρεμμύδι
  • 300-400ml ηλιέλαιο
  • 50γρ. σιρόπι ροδιού
  • Για τον ταραμά με παντζάρι και ξύσμα πορτοκαλιού

  • 150γρ. ταραμά λευκό
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 παντζάρια βρασμένα, πολτοποιημένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 300γρ. ψωμί λευκό μπαγιάτικο ζυγισμένο χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό, καλά στραγγισμένο
  • 300ml ελαιόλαδο απαλό
  • 50ml νερό ζεστό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τον ταραμά με σιρόπι ροδιού: Τρίβετε το κρεμμύδι και το βάζετε μαζί με τον ταραμά και το σιρόπι ροδιού στο μπλέντερ.

Αφού τα χτυπήσετε για λίγο προσθέτετε το μουλιασμένο και στυμμένο ψωμί. Συνεχίζετε το χτύπημα στο μπλέντερ και προσθέτετε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να γίνει το μίγμα σαν μαγιονέζα.

Για τον ταραμά με παντζάρι: Βάζετε στον κάδο του μίξερ τον ταραμά μαζί με το νερό και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το ψωμί μουλιασμένο και καλά στυμμένο, το παντζάρι και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ρίχνετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο με συνεχή ροή σαν κλωστή και εξακολουθείτε να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να πάρετε μια ταραμοσαλάτα με απαλή υφή.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr