OliveMagazine

Ταραμοσαλάτα σε τρεις εκδοχές

Ταραμοσαλάτα σε τρεις εκδοχές

Μερίδες:για 1½-3 φλιτζάνια
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Mους ταραμά

  • 150γρ. ταραμά (λευκό κατά προτίμηση)
  • 400-450ml ελαιόλαδο απαλό (π.χ. Μυτιλήνης)
  • χυμό από 1-2 λεμόνια
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • Ταραμοσαλάτα με πατάτα

  • 150γρ. ταραμά
  • 1 πατάτα μέτρια, καθαρισμένη, βρασμένη και λιωμένη με πιρούνι
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, χοντροκομμένο
  • ½-¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο απαλό
  • χυμό από 1-2 λεμόνια
  • Ταραμοσαλάτα με ψωμί

  • 150γρ. ταραμά
  • 200γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, μουσκεμένο και στραγγισμένο καλά
  • 1 κρεμμύδι μικρό, χοντροκομμένο (προαιρετικά)
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο απαλό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη μους ταραμά: Βάζετε τον ταραμά με το νερό στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να λιώσει ο ταραμάς. Προσθέτετε το λεμόνι και το χτυπάτε να ενσωματωθεί. Προσθέτετε το λάδι λίγο λίγο καθώς χτυπάτε το μίγμα συνεχώς μέχρι να πήξει καλά. Όταν πήξει σταματάτε το χτύπημα για να μην κόψει η ταραμοσαλάτα. Σερβίρετε την ταραμοσαλάτα σε μπολ και την αφήνετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να δέσει καλά.

Για την ταραμοσαλάτα με πατάτα: Βάζετε τον ταραμά με το μισό χυμό λεμονιού και το κρεμμύδι στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθεί ο ταραμάς. Προσθέτετε την πατάτα και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτετε όσο λάδι χρειάζεται λίγο λίγο εναλλάξ με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, ενώ χτυπάτε το μίγμα συνεχώς μέχρι να πήξει καλά. Σερβίρετε την ταραμοσαλάτα σε μπολ και τη γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φέτες ελιάς.

Για την ταραμοσαλάτα με ψωμί: Βάζετε τον ταραμά με το μισό χυμό λεμονιού και το κρεμμύδι στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθεί ο ταραμάς. Προσθέτετε την ψίχα ψωμιού και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτετε όσο λάδι χρειάζεται λίγο λίγο εναλλάξ με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, ενώ χτυπάτε το μίγμα συνεχώς μέχρι να πήξει καλά. Σερβίρετε την ταραμοσαλάτα σε μπολ και τη γαρνίρετε με ελιές ή κάππαρη.

Φωτογραφία: Studio Athimaritis - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr