OliveMagazine

Ταρτάκια με πραλίνα, μπανάνα και αμύγδαλο

Ταρτάκια με πραλίνα, μπανάνα και αμύγδαλο

Μερίδες:για 12 ταρτάκια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη βάση

  • 400γρ. αλεύρι
  • 100γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 160γρ. βούτυρο
  • 2 αβγά
  • Για τη γέμιση

  • 500γρ. άλειμμα πραλίνας
  • 2 μπανάνες ώριμες
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 100γρ. αμύγδαλο φιλέ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για να ετοιμάσετε τη βάση: Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι, το βούτυρο και τα αβγά και ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Παίρνετε μπαλάκια ζύμης και με τα δάχτυλα σας πιέζετε και καλύπτετε τη βάση και τα πλαϊνά από 12 μικρές ατομικές φόρμες τάρτας. Τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι. Βάζετε και τις φόρμες σε ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά.

Βγάζετε τα ταρτάκια από το φούρνο και τις αφήνετε στην άκρη. Κόβετε τις μπανάνες σε φέτες, όχι πολύ λεπτές και τις ραντίζετε με το χυμό λεμόνι.

Γεμίζετε τα ταρτάκια με πραλίνα, στρώνετε από πάνω τις μπανάνες, πασπαλίζετε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη. Αφήνετε τα ταρτάκια να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr