OliveMagazine

Ταρτάρ μοσχαριού πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, με καλαμπόκι και μαγιονέζα τρούφας

Ταρτάρ μοσχαριού πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, με καλαμπόκι και μαγιονέζα τρούφας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 480 γρ. φιλέτο από κόντρα μπριζόλα
  • 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
  • 1/2 μικρή κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 2 -3 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1/2 λεμόνι, τον χυμό
  • 120 γρ. καλαμπόκι σε σπόρους, ελαφρά βρασμένο
  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού λάδι λευκής τρούφας
  • 8 φέτες χωριάτικο ψωμί ολικής
  • 2 χούφτες διάφορες φύτρες φρέσκες
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • Styling: Κ. Λυκουρέση Food styling: Μάκης Γεωργιάδης Φωτογραφία: STUDIOM.GR
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ κόβουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο σε πολύ μικρά κομμάτια, στο μέγεθος του κιμά.

Προσθέτουμε το σχοινόπρασο, το κρεμμύδι εσαλότ, την καυτερή πιπερίτσα, το θυμάρι, το ξίδι, το λεμόνι, αλάτι, φρέσκο πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 2΄-3΄.

Ανακατεύουμε σε μπολάκι τη μαγιονέζα με την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας. Φρυγανίζουμε τα ψωμάκια στην τοστιέρα, ίσα να γίνουν τραγανά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τις αλείφουμε με 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα.

Προσθέτουμε στο ταρτάρ τελευταία στιγμή το καλαμπόκι και μοιράζουμε επάνω στις φέτες ψωμιού.

Γαρνίρουμε με τις φρέσκες φύτρες επάνω στο ταρτάρ και σερβίρουμε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο