OliveMagazine

Ταρτελέτες με ανανά και κρέμα ινδοκάρυδου

Ταρτελέτες με ανανά και κρέμα ινδοκάρυδου

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα έτοιμη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κονσέρβα Ανανά (Pineapple slices in syrup) DEL MONTE τις 6 φέτες
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • Για την κρέμα

  • 150γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150γρ. τυρί κρέμα
  • 2 αβγά
  • ½ φλιτζάνι σιρόπι από τη κονσέρβα ανανά
  • ½ φλιτζάνι ινδοκάρυδο τριμμένο σε πούδρα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στραγγίζετε τον ανανά και κρατάτε το σιρόπι.

Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της κρέμας και τα ανακατεύετε με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθούν.

Με μια ατομική ταρτιέρα ή στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 14εκ. κόβετε το φύλλο σφολιάτας σε δίσκους. Βουτυρώνετε 6 ατομικές πορσελάνινες ή αντικολλητικές ταρτιέρες. Τις «ντύνετε» με τους δίσκους σφολιάτας, φροντίζοντας να καλυφθούν ο πυθμένας και τα τοιχώματα.

Μοιράζετε τη κρέμα ινδοκάρυδου στις βάσεις και από πάνω τοποθετείτε από 1 ροδέλα ανανά.

Πασπαλίζετε τις ροδέλες ανανά με την καστανή ζάχαρη και ψήνετε στο φούρνο για 30-35 λεπτά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο