OliveMagazine

Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

Μερίδες:για 36 ταχινομπουρεκάκια
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
  • φλιτζανιού σησαμέλαιο
  • σουσάμι
  • [Για τη γέμιση[
  • 175 γρ. ταχίνι
  • ½ φλιτζανιού καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
  • ½ φλιτζανιού σταφίδες ξανθές, αλεσμένες
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές μέλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το μέλι, για να γίνει πιο ρευστό και το ανακατεύετε με το ταχίνι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες.

Κόβετε τα φύλλα στα τρία, από τη στενή τους πλευρά.

Με πινέλο αλείφετε κάθε λωρίδα με σησαμέλαιο.

Παίρνετε μικρή ποσότητα από τη γέμιση και πλάθετε πολύ λεπτά μπαστουνάκια (σχεδόν σαν τσιγάρα) και τα τοποθετείτε στην άκρη κάθε λωρίδας. Γυρίζετε προς τα μέσα τις πλαϊνές πλευρές του φύλλου για να «φυλακιστεί» η γέμιση και τυλίγετε σφιχτά σε ρολάκι.

Αραδιάζετε τα ταχινομπουρεκάκια σε αλειμμένο με σησαμέλαιο ταψί, τα αλείφετε με το λάδι που περίσσεψε, τα ραντίζετε με λίγο νερό και τα πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος: Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο