OliveMagazine

Ταχινόσουπα με κουσκούς και σουσάμι καβουρδισμένο

Ταχινόσουπα με κουσκούς και σουσάμι καβουρδισμένο

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 νεροπότηρο Κους Κους ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 νεροπότηρο ταχίνι
  • 6 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 4 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και βράζετε το κουσκουσάκι για 15 λεπτά περίπου.

Μόλις μαγειρευτεί και φουσκώσει αδειάζετε μέσα το ταχίνι και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά επιπλέον. Προσθέτετε αλάτι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε ξανά και διατηρείτε τη σούπα ζεστή.

Σε ένα σαγανάκι ρίχνετε το σουσάμι και το καβουρδίζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Όταν είστε έτοιμοι, μοιράζετε την ταχινόσουπα στα πιάτα και πασπαλίζετε από πάνω με καβουρδισμένο σουσάμι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο