OliveMagazine

Ταϊλανδέζικη σαλάτα με φιστίκια και dressing με τζίντζερ και σκόρδο

Ταϊλανδέζικη σαλάτα με φιστίκια και dressing με τζίντζερ και σκόρδο

Μερίδες:για μια μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μικρά αγγουράκια Αιγύπτου
  • 1 μικρό πεπόνι, καλά καθαρισμένο
  • 1 λευκή ρέβα
  • 4 μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 20 ντοματίνια
  • 100γρ. αράπικα φιστίκια χωρίς τη φλούδα τους, καβουρδισμένα
  • Για τη σάλτσα

  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα τεριγιάκι
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 4 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε τα αγγουράκια και όπως είναι με τη φλούδα τους τα κόβετε σε χοντρές ροδέλες. Τις ρίχνετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Κάνετε το ίδιο με το πεπόνι και τη λευκή ρέβα. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνετε κι αυτά μέσα.

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματάτε τα ντοματίνια για να τα ξεφλουδίσετε εύκολα και τα ρίχνετε μέσα στη σαλάτα. Πασπαλίζετε τα υλικά με λίγο αλάτι και με μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Ανακατεύετε και φυλάτε τη σαλάτα στο ψυγείο.

Στο μπλέντερ ρίχνετε το φρέσκο τζίντζερ, το σκόρδο, τη σάλτσα τεριγιάκι, τον πελτέ ντομάτας και το ηλιέλαιο. Προσθέτετε τέσσερις κουταλιές της σούπας νερό και χτυπάτε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Περιχύνετε τη σαλάτα σας με το dressing που ετοιμάσατε, πασπαλίζετε με τα φιστίκια και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tips

Αντί για φιστίκια αράπικα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάσιους στη συνταγή. Θα είναι το ίδιο νόστιμη.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr