Διαδικασία
Πλένετε τα αγγουράκια και όπως είναι με τη φλούδα τους τα κόβετε σε χοντρές ροδέλες. Τις ρίχνετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Κάνετε το ίδιο με το πεπόνι και τη λευκή ρέβα. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνετε κι αυτά μέσα.
Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματάτε τα ντοματίνια για να τα ξεφλουδίσετε εύκολα και τα ρίχνετε μέσα στη σαλάτα. Πασπαλίζετε τα υλικά με λίγο αλάτι και με μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Ανακατεύετε και φυλάτε τη σαλάτα στο ψυγείο.
Στο μπλέντερ ρίχνετε το φρέσκο τζίντζερ, το σκόρδο, τη σάλτσα τεριγιάκι, τον πελτέ ντομάτας και το ηλιέλαιο. Προσθέτετε τέσσερις κουταλιές της σούπας νερό και χτυπάτε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Περιχύνετε τη σαλάτα σας με το dressing που ετοιμάσατε, πασπαλίζετε με τα φιστίκια και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb
Tips
Αντί για φιστίκια αράπικα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάσιους στη συνταγή. Θα είναι το ίδιο νόστιμη.