OliveMagazine

Ταϊλανδέζικη σούπα

Ταϊλανδέζικη σούπα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φιλέτο κοτόπουλου
  • 10 γαρίδες μικρές
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 5 μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 100γρ. noodles
  • 6 κουτ. σούπας γάλα καρύδας
  • χυμό από1 μοσχολέμονο (λάιμ)
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 1½ λίτρο νερό. Αφήνετε να πάρει βράση και ρίχνετε μέσα τις γαρίδες και τα κομματάκια από το φιλέτο κοτόπουλου. Αλατίζετε ελαφρά.

Ύστερα από 5 λεπτά βγάζετε τις γαρίδες, τις ξεφλουδίζετε, πετάτε τα κελύφη και βάζετε το ψαχνό τους πάλι μέσα στη σούπα. Ρίχνετε τις ροδέλες από το καρότο, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και το φρέσκο τζίντζερ. Δοκιμάζετε και αλατίζετε ελαφρά.

Τέλος, προσθέτετε τα noodles και ρίχνετε μέσα το γάλα καρύδας. Αφήνετε να πάρει μια βράση, κλείνετε τη φωτιά και περιχύνετε με το χυμό του μοσχολέμονου. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή στα πιάτα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr