OliveMagazine

Τερίνα πικάντικη με κοτόπουλο και λουκάνικο

Τερίνα πικάντικη με κοτόπουλο και λουκάνικο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:1:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλο από μπούτι
  • 500γρ. λουκάνικα χοιρινά, όχι πολύ λιπαρά
  • 3 κρεμμύδια μικρά, πολτοποιημένα
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φουντούκια, καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
  • 8 - 10 φέτες μπέικον
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά του κοτόπουλου και τα πολτοποιημένα κρεμμύδια.

Αφαιρείτε την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα και ρίχνετε τη γέμιση τους στο μίγμα του κιμά. Προσθέτετε το αβγό, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, τα φουντούκια, αλάτι και πιπέρι. Τέλος, ρίχνετε στο μπολ το κονιάκ και ανακατεύετε πολύ καλά.

Σε μια πορσελάνινη φόρμα για τερίνα στρώνετε τις μισές φέτες μπέικον. Απλώνετε μέσα το μίγμα του κιμά και καλύπτετε με τις υπόλοιπες φέτες μπέικον.

Τοποθετείτε το σκεύος σε ένα βαθύ ταψί του φούρνου και μισογεμίζετε το ταψί με νερό (μπεν μαρί). Μεταφέρετε με προσοχή το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 1½ ώρα. Αφήνετε την τερίνα να κρυώσει, ξεφορμάρετε και σερβίρετε κομμένη σε φέτες.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr