Διαδικασία
Βάζετε στο μπλέντερ του μίξερ σας το ανθότυρο, τη φέτα, την κρέμα γάλακτος, τη ρίγανη και ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό μαύρο πιπέρι. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα. Τη βάζετε σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνετε ελαφρά χωρίς να βράσει ανακατεύοντας συνέχεια.
Μουλιάζετε σε παγωμένο νερό τα φύλλα ζελατίνας. Μόλις μαλακώσουν καλά τα ρίχνετε μέσα στο ζεστό μίγμα των τυριών και ξαναχτυπάτε το μίγμα στο μίξερ. Το αδειάζετε σε μια λεκανίτσα, προσθέτετε το ροζ πιπέρι και ανακατεύετε.
Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, την επενδύετε καλά με μεμβράνη και αδειάζετε μέσα το μισό μίγμα των τυριών.
Βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις πιπεριές Φλωρίνης και την πράσινη πιπεριά για 10 λεπτά περίπου. Τις βγάζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε. Τις ακουμπάτε πάνω σε ένα ταψί του φούρνου καθώς επίσης και τις φέτες από τα κολοκυθάκια, τη μελιτζάνα και τα μανιτάρια πλευρώτους κομμένα στη μέση. Αλείφετε με ελαιόλαδο, αλατίζετε ελαφρά και τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν, μόλις κρυώσουν τα τοποθετείτε μέσα στη φόρμα και πάνω από το τυρί. Όταν γεμίσει η φόρμα πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
Τυλίγετε τη φόρμα με μεμβράνη και την κρυώνετε καλά στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Ξεφορμάρετε την
τερίνα τραβώντας τις άκρες από τη μεμβράνη, τη βάζετε σε πιατέλα και την κόβετε με πολύ κοφτερό μαχαίρι. Τη συνοδεύετε με λεπτές φέτες φρυγανισμένου ψωμιού.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb