OliveMagazine

Τετράγωνα μπισκότα αμυγδάλου

Τετράγωνα μπισκότα αμυγδάλου

Μερίδες:25 τεμάχια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:20 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 120γρ. βούτυρο
  • 90γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αβγό
  • 235γρ. αλεύρι, μαλακό
  • 35γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100γρ. αμύγδαλα, χοντροσπασμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι κι ανακατεύετε τα υλικά στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό. Προσθέτετε το αβγό και συνεχίζετε το ανακάτεμα προσέχοντας να μην αφρατέψει πολύ το μίγμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι και την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζετε το ανακάτεμα έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά και πάρετε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.

Κάνετε τη ζύμη σας μπάλα, την πιέζετε λίγο να πλατύνει και την τοποθετείτε ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδόκολλας. Με τη βοήθεια πλάστη την ανοίγετε σε πάχος 2-3 χιλιοστά περίπου και έπειτα την αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει για 20 λεπτά περίπου.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Αφαιρείτε την πάνω λαδόκολλα και με ένα μαχαίρι κόβετε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια. Μεταφέρετε τα μπισκότα στο ταψάκι σας, τα αλείφετε με αβγό 2 φορές και τα πασπαλίζετε με τα χοντροσπασμένα αμύγδαλα.

Ψήνετε τα μπισκότα στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) ώσπου να πάρουν ένα όμορφο ξανθό χρώμα.

Ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί και τα μεταφέρετε σε σκεύος φύλαξης ή τα σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο