Μια πιο απαλή και πολύπλοκη εκδοχή του κλασικού τζατζικιού, καθώς λείπει η αψάδα από το μαύρο σκόρδο. Επιπλέον έχει μια γήινη γλύκα πετιμεζιού.
Συνδυάζοντάς το με ψαράκι τηγανητό μαλακώνει και καθαρίζει μεν τη γεύση από το τηγάνισμα, ενισχύει δε και τη γλύκα του ψαριού -ειδικά αν μιλάμε για γλυκά ψάρια όπως μπαρμπούνια ή κουτσομούρες. Η τελευταία πινελιά με το λεμόνι καταφέρνει να μπερδέψει τον ουρανίσκο θυμίζοντας κάτι οικείο αλλά με μια διαφορετική επίγευση που δένει πολύ με τις τηγανητές συνταγές.
Αναζητήστε το μαύρο σκόρδο σε ντέλι, σε σκελίδες ή πάστα (για τη συγκεκριμένη συνταγή), αλλά και σε άλλες παραλλαγές, όπως μέλι, χαβιάρι και κέτσαπ.