OliveMagazine

Τζατζίκι

Τζατζίκι

Μερίδες:για ένα μεσαίο μπολ
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 μεγάλο αγγούρι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωναράκια άνηθο
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 40ml ξίδι
  • αλάτι, πιπέρι λευκό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τρίβετε το σκόρδο στο γουδί και στη συνέχεια το πολτοποιείτε με λίγο αλάτι και 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.

Bάζετε το τριμμένο αγγούρι σε τουλπάνι ή βαμβακερή πετσέτα και το πιέζετε να βγάλει τα περιττά υγρά του.

Σε μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, με το αγγούρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με το αλάτι.

Βάζετε το τζατζίκι στο ψυγείο για 30 λεπτά και σερβίρετε γαρνίροντας με λίγο άνηθο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr