Διαδικασία
Τρίβετε το σκόρδο στο γουδί και στη συνέχεια το πολτοποιείτε με λίγο αλάτι και 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
Bάζετε το τριμμένο αγγούρι σε τουλπάνι ή βαμβακερή πετσέτα και το πιέζετε να βγάλει τα περιττά υγρά του.
Σε μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, με το αγγούρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με το αλάτι.
Βάζετε το τζατζίκι στο ψυγείο για 30 λεπτά και σερβίρετε γαρνίροντας με λίγο άνηθο.