OliveMagazine

Τηγανίτες μήλου με σταφίδες και πετιμέζι

Τηγανίτες μήλου με σταφίδες και πετιμέζι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις τηγανίτες

  • 2 αβγά
  • 80γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 40γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
  • 2 μήλα καθαρισμένα, σε κυβάκια
  • λίγο βούτυρο για το τηγάνι
  • Για το σερβίρισμα

  • πετιμέζι
  • καρύδια χοντροκομμένα
  • κανέλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τις τηγανίτες: Βάζετε σε ένα μπολ τα αβγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα άλευρα, τη σόδα, την κανέλα, τις σταφίδες, το μήλο και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει ένας λείος και πηχτός χυλός.

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι βουτυρωμένο, ρίχνετε κουταλιές από το χυλό και ψήνετε περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βάζετε τις ζεστές τηγανίτες σε πιατέλα, σκορπάτε κομματάκια βουτύρου, περιχύνετε με πετιμέζι, πασπαλίζετε με κανέλα, καρύδια και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Olivia Webb & Mατίνα Πετρούτσα

Tips

Προσοχή στο βουτύρωμα του τηγανιού, θέλει πολύ λίγο έτσι ώστε να μην κολλήσει ο χυλός. Δεν χρειάζεται να βάζετε βούτυρο κάθε φορά, μόνο όταν στεγνώνει το τηγάνι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο