OliveMagazine

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (ή 1 κρεμμύδι ξερό), ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • φυλλαράκια κάππαρης τουρσί, για γαρνίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε το αλεύρι με την κάππαρη, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε όσο νερό χρειάζεται ώστε να γίνει ένας πηκτός χυλός.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε το μίγμα κουταλιά-κουταλιά, ψήνοντας τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε γαρνίροντας με φυλλαράκια κάππαρης.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr