OliveMagazine

Τηγανίτες με καρύδα

Τηγανίτες με καρύδα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένο
  • 1 καψουλάκια βανιλίνη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¼ φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο αλλά κρύο
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 2½ κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1¼ φλιτζανιού γάλα
  • ½ φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
  • βούτυρο ή λάδι για το ψήσιμο
  • Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • φρέσκα φρούτα
  • καρύδα τριμμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το αλάτι και τα κρατάτε στην άκρη.

Ανακατεύετε σε ένα άλλο μπολ το βούτυρο, τα αβγά, τη ζάχαρη, το γάλα και τα ρίχνετε σιγά σιγά στο μπολ με τα στέρεα υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνουν ένας σχετικά σφιχτός χυλός.

Τέλος, προσθέτετε την καρύδα, ανακατεύετε και κρατάτε το μίγμα στην άκρη για 10 λεπτά.

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι, βάζετε πολύ λίγη λιπαρή ουσία και βάζετε κουταλιές από το χυλό, περίπου 1/3 φλιτζανιού. Αφήνετε για 1-2 λεπτά να φανούν φουσκάλες στις τηγανίτες και τις γυρνάτε ανάποδα για να ψηθούν άλλα 1-2 λεπτά περίπου.

Σερβίρεται τις τηγανίτες ζεστές αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου, παρέα με φρέσκα φρούτα, τριμμένη καρύδα και μέλι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb - Ματίνα Πετρουτσά

Tips

Αν ο χυλός είναι πολύ σφιχτός προσθέτετε λίγο γάλα, ενώ αν είναι πολύ αραιός συμπληρώνετε λίγο αλεύρι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr