Διαδικασία
Πολτοποιείτε τις βρασμένες φακές στο μπλέντερ. Πλένετε και ψιλοκόβετε τα χόρτα. Τα στύβετε με τα χέρια λίγα λίγα και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά σε σουρωτήρι. Ύστερα τα ανακατεύετε με τις πολτοποιημένες φακές, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το κορνφλάουρ, το αλεύρι, το αβγό, το ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο. Αν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό, το αραιώνετε με λίγο νερό.
Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε κουταλιές από το μίγμα στο καυτό λάδι και το τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν οι τηγανίτες. Τις βγάζετε και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
Σερβίρετε τις τηγανίτες με το καπνιστό χέλι, πασπαλίζετε με λίγο άνηθο ακόμα και γαρνίρετε αν θέλετε με ψητά ντοματίνια (όπως στη συνταγή της φάβας), ή με μεγαλύτερες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες.
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης, Food Styling: Αντωνία Κατή