OliveMagazine

Τηγανίτες πατάτας με αβγοσαλάτα και αβγοτάραχο

Τηγανίτες πατάτας με αβγοσαλάτα και αβγοτάραχο

Μερίδες:για 16-20 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. πατάτες με τη φλούδα τους, πλυμένες καλά
  • 1 κουτ. σούπας ταραμά λευκό
  • 120γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα μόνο το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
  • αλάτι (με προσοχή), πιπέρι λευκό
  • Για την αβγοσαλάτα

  • 4-5 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού wasabi (προαιρετικά)
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • 16-20 λεπτές φέτες αβγοτάραχο
  • φυλλαράκια μαϊντανού ή άνηθου
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες και αφού κρυώσουν λίγο τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από το μύλο του πουρέ.

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με λίγο από το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τον πουρέ της πατάτας. Προσθέτετε τον ταραμά, τον άνηθο, το υπόλοιπο βούτυρο και το μισό αλεύρι. Ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά, δοκιμάζετε και προσθέτετε ανάλογο αλατοπίπερο. Προσθέτετε όσο αλεύρι χρειαστεί μέχρι να πάρετε μια ζύμη που θα πλάθεται εύκολα.

Χωρίζετε τη ζύμη και την πλάθετε σε μπαλίτσες όσο ένα καρύδι, τις πατάτε να γίνουν πλακέ και τις ψήνετε σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι που θα αλείφετε κάθε φορά με ελαιόλαδο. Ψήνετε τις τηγανίτες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τις ακουμπάτε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ετοιμάζετε την αβγοσαλάτα: Στο μεταξύ, βράζετε τα αβγά να γίνουν σφιχτά και αφού κρυώσουν λίγο τα ξεφλουδίζετε. Τα κόβετε σε κυβάκια, τα βάζετε μέσα σε ένα μπολ, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το wasabi αν χρησιμοποιήσετε, το ξύσμα του λεμονιού, τον άνηθο και ανάλογο αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, τοποθετείτε από ένα κουταλάκι αβγοσαλάτα πάνω σε κάθε πατατοτηγανίτα. Διακοσμείτε με μια φετούλα αβγοτάραχο και ένα φυλλαράκι άνηθο ή μαϊντανό, ρίχνοντας σταγόνες ελαιόλαδο πάνω στο αβγοτάραχο.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Το wasabi είναι είδος καρυκεύματος με πικάντικη, καυτερή γεύση και χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα. Το χρησιμοποιούν πάρα πολύ στην ιαπωνική κουζίνα σε πιάτα με ωμά ψάρια, στο σούσι και στο σασίμι, συνήθως μαζί με σάλτσα σόγιας. Θα το βρείτε στο εμπόριο τριμμένο, σε μορφή σκόνης ή έτοιμης πάστας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο