OliveMagazine

Τηγανητό μανούρι με βύσσινα φλαμπέ

Τηγανητό μανούρι με βύσσινα φλαμπέ

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φέτα μανούρι
  • ½ φλιτζάνι βύσσινο κομπόστα
  • 2 κουτ. σούπας κρασί Μοσχάτο Λήμνου
  • βούτυρο φρέσκο
  • φρυγανιά τριμμένη
  • σουσάμι
  • ελαιόλαδο
  • αρμπαρόριζα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βρέχετε ελαφρά το τυρί. Ανακατεύετε τη φρυγανιά με το σουσάμι και πανάρετε το τυρί ώστε να σκεπαστεί όλη του η επιφάνεια. Το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να το τηγανίσετε.

Ζεσταίνετε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο με μία κουταλιά της σούπας λάδι και τηγανίζετε το παναρισμένο τυρί για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Πολτοποιείτε τα βύσσινα στο μπλέντερ (εκτός από 4-5 που θα κρατήσετε για στόλισμα) και τα βάζετε σε τηγάνι. Τα περιχύνετε με το κρασί και τα ανάβετε.

Σκεπάζετε με αυτήν τη σάλτσα το μισό πιάτο. Βάζετε από πάνω το τυρί και γαρνίρετε με τα ολόκληρα βύσσινα και ένα φυλλαράκι αρμπαρόριζας.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr