OliveMagazine

Τηγανητό ρύζι με ανανά και γαρίδες

Τηγανητό ρύζι με ανανά και γαρίδες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κονσέρβα Aνανά DEL MONTE σε κομμάτια
  • 500γρ. μακρύκοκκο ρύζι βρασμένο
  • 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 2 κουτ. σούπας αρωματικό σησαμέλαιο
  • 16 γαρίδες μέτριες καθαρισμένες από κεφάλι και κέλυφος
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο σε φέτες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη + 1 πράσινη κομμένες σε καρέ
  • 1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
  • 3 κουτ. σούπας σόγια σος
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • λίγο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το γουόκ ή ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει. Ρίχνετε το ηλιέλαιο και τις γαρίδες και τις σοτάρετε και από τις δύο πλευρές για 3 λεπτά σύνολο μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζετε στην άκρη.

Βάζετε πάλι το τηγάνι στη φωτιά, για μισό λεπτό, προσθέτετε 1 κουταλιά σησαμέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το τζίντζερ, τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές να μαλακώσουν.

Στραγγίζετε ανανά και κρατάτε το ζουμί του. Ρίχνετε τον αρακά και τον ανανά στο τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά ανακατεύετε για 1 λεπτό.

Ύστερα προσθέτετε το ρύζι, το σησαμέλαιο, τη σόγια σος και λίγο από το χυμό του ανανά. Ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά να απορροφηθούν τα υγρά από το ρύζι.

Τέλος ανακατεύετε στο ρύζι τις σοταρισμένες γαρίδες, πιπέρι, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο