OliveMagazine

Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο από το Περού (Arroz Chaufa)

Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο από το Περού (Arroz Chaufa)

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
  • 2 αβγά
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, χωριστά το άσπρο από το πράσινο μέρος
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
  • 1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλο ψημένο, σε κομμάτια
  • 4 φλιτζάνια ρύζι βρασμένο
  • 3 κουτ. σούπας soy sauce
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε καλά τα αβγά και τα αλατοπιπερώνετε. Σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνετε 2 κουτ. σούπας λάδι, ρίχνετε μέσα τα αβγά και μαγειρεύετε την ομελέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετε σε πιάτο και κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.

Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρεται το άσπρο μέρος από τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια με το τζίντζερ και την την πιπεριά, για 2-3 λεπτά.

Προσθέτετε το κοτόπουλο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια προσθέτετε και το ρύζι, το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια, τη soy sauce, ανακατεύετε και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμη.

Πριν αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε μέσα και τα αβγά, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr