Διαδικασία
Αρχικά ετοιμάζετε το chutney: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό, προσθέτετε μέσα το κρεμμύδι και τα κομμάτια αχλαδιού. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό.
Λιώνετε τα αχλάδια με ένα πιρούνι, προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το βράσιμο αφήνοντας τα υλικά να καραμελώσουν ελαφρά.
Σβήνετε με το κόκκινο κρασί, ρίχνετε την πάπρικα και αφήνετε να σιγοβράσουν τα υλικά μέχρι να πήξουν καλά. Σβήνετε με το ξίδι, ανακατεύετε, συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά. Μεταφέρετε το chutney σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει.
Στη συνέχεια βρέχετε τα κομμάτια του stilton με λίγο νεράκι. Τα αλευρώνετε και κατόπιν τα βουτάτε στο χτυπημένο αβγό. Τέλος, τα βάζετε στο μπολ με τις νιφάδες βρώμης, πιέζοντάς τες ώστε να κολλήσουν πάνω του όσο περισσότερες γίνεται.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε το τυρί γυρίζοντάς το μερικές φορές μέχρι να γίνει ροδοκόκκινο και από τις δύο πλευρές. Το ακουμπάτε πάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα περιττά λάδια και το σερβίρετε μαζί με το chutney.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb