OliveMagazine

Τηγανιά κοτόπουλου με μέλι και βαλσαμικό ξίδι

Τηγανιά κοτόπουλου με μέλι και βαλσαμικό ξίδι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου, σε κύβους
  • 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1 πρέζα κάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 50γρ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τους κύβους του κοτόπουλου, πασπαλίζετε με την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, το κάρι, το σκόρδο, το τζίντζερ και αλατοπιπερώνετε καλά. Ανακατεύετε καλά, καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να μαριναριστεί το κοτόπουλο.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και, μόλις κάψει καλά, σοτάρετε τους κύβους του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά και ομοιόμορφα.

Περιχύνετε με το μέλι και σβήνετε με το ξίδι, κουνώντας κυκλικά το τηγάνι να γλασαριστεί το κοτόπουλο. Μόλις καραμελώσει και δέσει η σάλτσα αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Μοιράζετε το κοτόπουλο σε πιάτα και συνοδεύετε με πιλάφι ή αρωματικό ρύζι basmati.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr