OliveMagazine

Τηγανιά με συκωταριά, κρεμμυδάκι και άνηθο

Τηγανιά με συκωταριά, κρεμμυδάκι και άνηθο

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (μαζί με το τρυφερό, πράσινο μέρος)
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φραντζόλα ψωμί χωριάτικο, σε φέτες
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό να πάρει βράση, το αλατίζετε και προσθέτετε τη συκωταριά. Τη ζεματάτε για 2-3 λεπτά και ύστερα τη στραγγίζετε. Αφού κρυώσει λίγο, την κόβετε σε κυβάκια.

Βάζετε στη φωτιά το τηγάνι να κάψει και προσθέτετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ύστερα ρίχνετε τη συκωταριά και αλατοπιπερώνετε. Όταν ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές, τη βγάζετε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα.

Ρίχνετε στο ίδιο λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια κρατώντας στην άκρη λίγο από το πράσινο μέρος τους. Αφού μαραθούν, ξαναρίχνετε μέσα τη συκωταριά, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε για 1 λεπτό.

Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε σχεδόν όλο τον άνηθο. Αφού πήξει ελαφρώς η σάλτσα, τραβάτε τη συκωταριά από τη φωτιά.

Στο μεταξύ, έχετε ψήσει τις φέτες του ψωμιού στην τοστιέρα και τις έχετε τοποθετήσει σε πιατέλα. Βάζετε πάνω σε κάθε φέτα από δύο κουταλιές σούπας συκωταριά (μαζί με λίγο από το ζουμάκι), πασπαλίζετε με φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr