OliveMagazine

Τηγανιά πράσου με χοιρινό

Τηγανιά πράσου με χοιρινό

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 πράσα καθαρισμένα, μόνο το άσπρο μέρος
  • 650γρ. χοιρινό, ψαχνό από μπούτι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ροζ πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού πράσινο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 νεροπότηρο κρασί κόκκινο
  • γλυκιά πάπρικα τριμμένη
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες και το κρέας σε μέτριες μπουκίτσες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και το αφήνετε να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα πράσα και τα μαραίνετε.

Μόλις εξατμιστεί το νερό ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και τις μπουκίτσες του κρέατος. Τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Ρίχνετε τα τρία πιπέρια και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί, αφήνετε να πάρει βράση και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί.

Αλατίζετε, πασπαλίζετε με γλυκιά πάπρικα και σερβίρετε σε πιατέλα. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές και, αν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr