OliveMagazine

Τονοσαλάτα με βινεγκρέτ μαϊντανού

Τονοσαλάτα με βινεγκρέτ μαϊντανού

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. φασολάκια φρέσκα, βρασμένα και κομμένα στη μέση
  • 2 κόκκινες ντομάτες σε κομμάτια
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 κονσέρβα τόνο SAFCOL
  • 2 πατάτες μικρές, βρασμένες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 4 κλωναράκια μαϊντανό μέτρια κομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε πρώτα τη βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ για να ενσωματωθεί ο μαϊντανός. Δοκιμάζετε και προσθέτετε ανάλογο αλάτι και πιπέρι, αν είναι απαραίτητο ή περισσότερο ελαιόλαδο.

Κόβετε με τα χέρια τα φύλλα της ρόκας μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα φασολάκια, τις ντομάτες, τις πατάτες και αλατοπιπερώνετε. Τέλος προσθέτετε τον τόνο.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ την τελευταία στιγμή.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr