OliveMagazine

Τονοσαλάτα με ρύζι

Τονοσαλάτα με ρύζι

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. ρύζι τύπου Αμερικής
  • 300γρ. τόνο σε λάδι ή νερό, κονσέρβα
  • 100γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
  • 2 ντομάτες αποφλοιωμένες, σε κύβους
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 80γρ. πιπεριές πολύχρωμες, σε λωρίδες
  • 30γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη, ψιλοκομμένη
  • 2 καρδιές μαρουλιού
  • 3 καρδιές σέλερι
  • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα ρίχνετε μπόλικο κρύο νερό, αλατίζετε και μόλις πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι και βράζετε σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Το σουρώνετε και το αφήνετε να στραγγίξει καλά. Στο μεταξύ στραγγίζετε και τον τόνο.

Σε σαλατιέρα ρίχνετε το ρύζι, τον τόνο, τις ελιές, τις ντομάτες, τα μυρωδικά, τις πιπεριές και την κάππαρη. Ψιλοκόβετε τις καρδιές μαρουλιού και τις καρδιές σέλερι και τις προσθέτετε στη σαλατιέρα.

Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr