Ο ντάκος στα καλύτερα του, με τόνο SAFCOL και πολύχρωμα, φρέσκα λαχανικά. Τον σερβίρετε ως ορεκτικό, ενώ τον απολαμβάνετε και σαν ελαφρύ βραδινό κυρίως πιάτο.
1 ντομάτα μεγάλη σε κυβάκια ή 15 ντοματίνια στα τέσσερα
1 αγγουράκι με τη φλούδα του, σε κυβάκια
1 πιπεριά πράσινη ή κίτρινη, σε κυβάκια
1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο ή σε ροδελίτσες
6 ελιές μαύρες αποπυρηνωμένες, σε ροδελίτσες
6 ελιές πράσινες αποπυρηνωμένες, σε ροδελίτσες
τριμμένη γραβιέρα
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια
Πατηστε για υλικα
Διαδικασία
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε τον τόνο με την ντομάτα το αγγούρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τις ελιές. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο.
Βρέχετε ελαφρά τις κριθαροκουλούρες και τις τοποθετείτε σε πιάτα. Μοιράζετε από πάνω την τονοσαλάτα και σερβίρετε αμέσως.