OliveMagazine

Τορτίγια ολικής γεμιστή με σολομό και φακές

Τορτίγια ολικής γεμιστή με σολομό και φακές

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 τορτίγιες ολικής άλεσης
  • 2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
  • 400γρ. φρέσκο σολομό φιλέτο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό, πιπέρι
  • Για τη φακοσαλάτα

  • 150γρ. φακές ή σιτάρι, βρασμένα, κρύα
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές λοξές φέτες
  • 1 μικρό αβοκάντο ώριμο, σε μικρούς κύβους
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. σούπας σουσάμι μαύρο
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι λευκό, καβουρδισμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ετοιμάζετε τη σαλάτα με τις φακές ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπολ και κρατάτε το μίγμα στην άκρη.

Βάζετε το σολομό σε ένα ταψί, πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και πιπέρι, περιχύνετε με ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και να παραμείνει ζουμερός.

Απλώνετε τις τορτίγιες σε μια επιφάνεια, τις αλείφετε με το τυρί κρέμα, στη συνέχεια μοιράζετε τη σαλάτα με τις φακές και από πάνω σπάτε κομμάτια από τον ψημένο σολομό.

Τυλίγετε τις τορτίγιες σε ρολό προσέχοντας να κλείσουν καλά. Κόβετε στη μέση τις τορτίγιες και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr