OliveMagazine

Τορτελίνια με ζαμπόν Μπεσαμέλ και τυριά

Τορτελίνια με ζαμπόν Μπεσαμέλ και τυριά

Μερίδες:6-7
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο τορτελίνια της επιλογής σας
  • 1 φάκελο Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500ml γάλα
  • 1 φλιτζάνι κασέρι Μυτιλήνης τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι
  • 100γρ. ζαμπόν σε καρεδάκια
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα τορτελίνια αλ ντέντε και τα στραγγίζετε κρατώντας λίγο από το ζωμό που έβρασαν.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τον 1 από τους 3 φακέλους Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ που περιέχει το κουτί, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ανακατεύετε στο τέλος μέσα το κασέρι και το περισσότερο κεφαλοτύρι, κρατώντας λίγο για το τελείωμα του φαγητού.

Αραιώνετε το μίγμα της Μπεσαμέλ με λίγο από το ζωμό των μακαρονιών έτσι ώστε να μην είναι πολύ σφιχτή. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ρίχνετε τα στραγγισμένα τορτελίνια και το ζαμπόν σε ευρύχωρο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτετε την Μπεσαμέλ και ανακατεύετε καλά.

Πασπαλίζετε από πάνω το φαγητό με το κεφαλοτύρι που κρατήσατε και ψήνετε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το φαγητό από πάνω.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr