OliveMagazine

Τοστάδας με κοτόπουλο tinga σε καπνιστή σάλτσα ντομάτας και ξηρό ανθότυρο

Τοστάδας με κοτόπουλο tinga σε καπνιστή σάλτσα ντομάτας και ξηρό ανθότυρο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 τεμάχια στήθος κοτόπουλου ή 700 γρ. στο σύνολο
  • 600 γρ. ώριμες τομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 200 γρ. λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε μεσαίες λωρίδες
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 5 φυλλαράκια δάφνης
  • 2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού καπνιστό μπούκοβο
  • 1 κουτ. σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουτ. σούπας πάστα τομάτας
  • 2 μεσαίες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. ξηρό ανθότυρο, τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • φυλλαράκια πολύχρωμης σαλάτας πλυμένα και στεγνωμένα
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Γρήγορη ζύμη για τοστάδας

  • 200 γρ. αλεύρι σταριού για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 90 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τοποθετούμε σε μικρή κατσαρόλα το κοτόπουλο, καλύπτουμε με νερό, αλατίζουμε και βράζουμε για 45 λεπτά, μαζί με 3 φυλλαράκια δάφνης. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεψαχνίζουμε.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις τομάτες, την πάστα τομάτας, την πάπρικα, το μπούκοβο, το ξύδι, την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, το σκόρδο και το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την σάλτσα τομάτας μαζί με τα υπόλοιπα φύλλα δάφνης και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 5 έως 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για τις τοστάδας: Πλάθουμε μια εύπλαστη ζύμη, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και χωρίζουμε σε μπαλάκια των 35 γρ. Με ένα πλάστη σε αλευρωμένη καθαρή επιφάνεια, πλάθουμε σε λεπτό κυκλικό σχήμα 8 τορτίγιες. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνουν τραγανές και να μετατραπούν σε τοστάδας.

Σερβίρουμε το μαγειρεμένο μίγμα σάλτσας κοτόπουλου πάνω σε κάθε τοστάδα, πασπαλίζουμε με το ανθότυρο και τα φύλλα σαλάτας.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Tips

Αυξάνουμε την ένταση καπνιστού με την πάπρικα προσέχοντας όμως την ποσότητα για να μην πικρίσει η σάλτσα.


Αν έχουμε πρόσβαση σε πιπεριές chipotle σε σάλτσα (συνήθως τις βρίσκουμε σε κονσέρβα), αντικαθιστούμε μπούκοβο και πάπρικα με 100 γρ.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο