OliveMagazine

Τοστάδα με λαβράκι, χανιώτικο αβοκάντο, δυόσμο και πιπεριά Φλωρίνης

Τοστάδα με λαβράκι, χανιώτικο αβοκάντο, δυόσμο και πιπεριά Φλωρίνης

Μερίδες:4 τοστάδες
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 160 γρ. φιλέτο από λαβράκι ή μαγιάτικο, κομμένο σε κύβους ενός εκατοστού
  • 4 τορτίγιας 12 εκατοστών
  • 10 γρ. πιπεριά jalapeno ή κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 80 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
  • 80 γρ. αβοκάντο, σε κύβους
  • 120 γρ. αγγούρι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 10 γρ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • χυμός από 3 λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε τηγάνι με ηλιέλαιο τηγανίζουμε τις τορτίγιας για 2 με 3 λεπτά (στους 180 βαθμούς) και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε μεταλλική μπασίνα τοποθετούμε το φιλέτο ψαριού, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό λάιμ. Αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 5 λεπτά. Στο ίδιο σκεύος βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αβοκάντο. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Σερβίρουμε πάνω στην τοστάδα με φέτα λάιμ και προσθέτουμε το αβοκάντο.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο