OliveMagazine

Τουρλού κατσαρόλας με φέτα

Τουρλού κατσαρόλας με φέτα

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 μελιτζάνες σε κύβους
  • 2 πατάτες σε κύβους
  • 2 κολοκυθάκια σε κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε κομμάτια
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 300γρ. πράσινα φασολάκια φρέσκα, καθαρισμένα
  • 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες, αποφλοιωμένες, σε κύβους
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • λίγα φυλλαράκια δυόσμο, φρέσκο
  • 150γρ. φέτα κατσικίσια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύετε να λαδωθούν και να πάρουν χρώμα.

Προσθέτετε την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε μισό φλιτζάνι νερό και δυναμώνετε τη φωτιά να πάρει το φαγητό μια βράση.

Κατόπιν χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε με το καπάκι και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα του.

Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο δυόσμο και θρυμματισμένη φέτα. Αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 1 λεπτό προτού σερβίρετε.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr